Yoghurt

Verse en volle yoghurt in een handomdraai met onze yoghurtmaker

Verse en volle yoghurt maken met onze yoghurtmaker

Yoghurt is een heerlijk en voedzaam voedingsmiddel dat op verschillende manieren geconsumeerd kan worden. Hoewel er veel verschillende soorten yoghurt verkrijgbaar zijn in de supermarkt, kan het leuk en lonend zijn om je eigen verse en volle yoghurt thuis te maken. Met onze yoghurtmaker is dit proces eenvoudig en kun je genieten van de pure smaak van zelfgemaakte yoghurt. In dit artikel leggen we uit hoe je stap voor stap heerlijke yoghurt kunt maken met behulp van onze yoghurtmaker.

Wat heb je nodig?

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om alle benodigde ingrediënten en materialen klaar te hebben. Hier is een lijst met wat je nodig hebt:

 • Verse melk (volle melk wordt aanbevolen voor het maken van volle yoghurt)
 • Yoghurtcultuur of yoghurtstarter (dit is nodig om het fermentatieproces op gang te brengen)
 • Yoghurtmaker (onze yoghurtmaker zorgt voor de ideale temperatuur en omstandigheden voor het maken van yoghurt)
 • Glascontainers of potten om de yoghurt in te bewaren
 • Een keukenthermometer (om de temperatuur van de melk te controleren)

Hoe ga je te werk?

Om verse en volle yoghurt te maken met onze yoghurtmaker, volg je onderstaande stappen:

 1. Verwarm de melk: Giet de verse melk in een pan en verwarm deze op een laag vuur tot de temperatuur ongeveer 85-90°C is. Roer regelmatig om te voorkomen dat de melk aanbrandt.
 2. Laat de melk afkoelen: Nadat de melk de juiste temperatuur heeft bereikt, laat je deze afkoelen tot ongeveer 40-45°C. Dit kun je doen door de pan in een bak met koud water te zetten.
 3. Voeg de yoghurtcultuur toe: Zodra de melk is afgekoeld, voeg je de yoghurtcultuur of yoghurtstarter toe. Meng goed zodat de cultuur gelijkmatig verdeeld is.
 4. Giet de melk in glazen potten: Giet de melk in glazen potten of containers die geschikt zijn voor fermentatie. Sluit de potten goed af.
 5. Plaats de potten in de yoghurtmaker: Plaats de potten in de yoghurtmaker en sluit deze goed af. Zet de yoghurtmaker aan en laat deze gedurende 6-8 uur zijn werk doen.
 6. Koel de yoghurt: Nadat de yoghurtmaker klaar is, haal je de potten eruit en laat je de yoghurt afkoelen in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de yoghurt steviger wordt.
 7. Geniet van je zelfgemaakte yoghurt: Je verse en volle yoghurt is nu klaar om te worden gegeten. Voeg eventueel wat vers fruit, honing of noten toe voor extra smaak en geniet!

Voordelen van zelfgemaakte yoghurt

Het maken van je eigen yoghurt heeft verschillende voordelen. Ten eerste kun je de exacte ingrediënten kiezen die je wilt gebruiken. Dit betekent dat je geen kunstmatige toevoegingen, kleurstoffen of conserveermiddelen hoeft te gebruiken. Daarnaast kun je de smaak en textuur van de yoghurt naar eigen smaak aanpassen. Wil je een romige en volle yoghurt? Gebruik dan volle melk. Als je liever magere yoghurt hebt, kun je magerdere melk gebruiken. Bovendien is zelfgemaakte yoghurt vaak goedkoper dan de yoghurt die je in de winkel koopt.

Met onze yoghurtmaker en dit eenvoudige recept kun je keer op keer genieten van zelfgemaakte verse en volle yoghurt. Het proces is niet alleen leuk en bevredigend, maar het stelt je ook in staat om controle te hebben over de ingrediënten en de smaak van de yoghurt. Probeer het zelf en ontdek hoe gemakkelijk en lekker zelfgemaakte yoghurt kan zijn!

Ook interessant....